Lemon curd

Lemon curd is voor mij echt een onmisbaar product in m’n koelkast! Je kan er echt alles mee en het is oh zo lekker! Die fris zoete smaak, die fluweelzachte crème.

In een goed afsluitbare bak of pot kan je het een week bewaren…

2 eieren
2 eidooiers
200 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel citroenrasp
125 ml citroensap
150 gram koude boter (ongezouten) en in blokjes gesneden

Doe de eieren, de extra eidooiers, de suiker, citroensap en rasp in een steelpan en roer alles goed door elkaar.

Zet de pan op een medium temperatuur totdat alle suiker is opgelost, blijf goed door roeren.

Als de suiker is opgelost zet je het vuur laag en voeg je iedere keer een paar blokjes boter toe.

Blijf continu roeren voor enkele minuten totdat de lemon curd zijn juiste dikte heeft bereikt.

Als het een laagje vormt aan de achterkant van je lepel of spatel is hij goed. Doe hem gelijk in een luchtdichte pot maar laat nog even buiten de koelkast afkoelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.