Snickers cupcakes

Mijn filosofie is dat ik kinderen zo gezond mogelijk wil laten eten. Maar zoals ik eerder in mijn intro schreef, het toetje mag daar af en toe best van afwijken! Zelf heb ik de choco frosting voor de meiden weggelaten, dan is de Snickers cupcake al lekker genoeg en natuurlijk een stuk minder machtig! Doordat de Snickers smelten in de oven, proef je als hij klaar is stukjes gesmolten karamel, die daarna weer gaat karamelliseren, stukjes noot en natuurlijk gesmolten chocolade! Dit is niet een recept voor elke dag, maar wel een “feestnummer”.

Ingrediƫnten voor ongeveer 10 cupcakes:

100 gram bloem
100 gram suiker
100 gram boter ( op kamer temperatuur)
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
2 medium size Snickers
1 flinke hand ongezouten pinda’svoor de chocolade frosting:

60 gram boter
20 gram cacaopoeder
snuf zout
150 gram poedersuiker
50 ml melk
1/2 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 200 graden

Mix de suiker, de vanillesuiker en de boter met een mixer in een paar minuten tot een romige massa. Voeg daarna het gezeefde meel toe. Voeg de eieren en voor een toe. Voeg de melk toe en mix het geheel nog drie minuten. Snij de Snickers en de pinda’s in kleine stukjes, en voeg tot slot met een spatel door het cakebeslag heen. Vul de cupcake vormpjes en laat ze 15-20 minuten bakken in de oven.

voor de frosting:

Smelt de boter in het steelpannetje. Voeg de cacaopoeder toe en vervolgens de vanille en de melk. Voeg langzaam de poedersuiker toe en klop met een garde tot een gladde massa. Laat dit mengsel op kamertemperatuur komen en decoreer er je cupcakes mee. Na een paar uur is de frosting pas goed uitgehard. Decoreer je cupcakes tot slot met stukjes pinda en Snickers.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *