five spice koekjes met kaneelsuiker

five spice kruiden, iedereen zou ze in huis moeten hebben. Het is een mengsel van anijs, venkel, gember, kaneel en peperkorrels en het geeft een geweldige smaak aan zowel zoet als hartige gerechten.

ingrediënten:
140 gram ongezouten roomboter
150 gram suiker
1 ei
een snuf zout
200 gram bloem
2 theelepels 5 spice kruiden
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel bakpoeder

optioneel: 1 theelepel kaneel gemixt met 1 eetlepel suiker voor op de koekjes

Doe alle ingrediënten op kamertemperatuur in een mengkom, behalve de kaneelsuiker. Mix de ingrediënten totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Dit deeg is vrij plakkerig! Strooi een beetje meel op je werkblad en rol van het deeg een soort dikke staaf. Verpak het daarna in vershoudfolie en leg het deeg een half uur (minimaal) in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als je het deeg uit de koelkast haalt kun je nu mooie plakjes afsnijden en die gelijk op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen.

Optie: Bestrooi met het mengsel van kaneel en suiker. Bak de koekjes 9-14 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.

Tip: ik doe vaak de helft van het deeg in de vriezer. Als je dan visite krijgt kan je ter plekke plakjes van het deeg afsnijden en afbakken. Zo heb je altijd bakkerskwaliteit koekjes in huis, en heerlijk warm!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *