Lea’s appelflappen

Lea houdt enorm van koken! Maar nog meer houdt ze van bakken. Dit is nou echt een gerechtje waarmee ik haar een enorm zelfvertrouwen heb gegeven. Ze kan dit namelijk helemaal alleen maken, hoe leuk is dat! Natuurlijk help ik haar wel met de appelflappen in de oven doen!

Ingrediƫnten voor 4 appelflappen:

4 plakjes bladerdeeg
2 zakjes vanillesuiker
25 gram suiker
35 gram rozijnen
2 stevig frisse appels
2 theelepels kaneel
1 ei

Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en rasp ze fijn met een juliennerasp. (Een geweldige aanschaf als je kind meer wilt doen in de keuken). Mocht je geen rasp hebben dan kan je de appels fijnsnijden met een (kinder)mes. Doe een zakje vanillesuiker in de kom, voeg de rozijntjes toe, kaneel, gewone suiker en tot slot de appels. Roer goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vellen bladerdeeg daarop.

Als de bladerdeeg buigzaam is geworden kan je met een lepel een beetje vulling in het midden van het bladerdeeg leggen en daarna de twee puntjes tegen elkaar aan vouwen. De buiten randjes van de flapjes kun je dichtmaken door er met een vork op te drukken. Besmeer de bovenkant van flapjes met een losgeklopt ei. Dit kan je het beste doen met een kwastje. Tot slot strooi je het laatste zakje vanillesuiker over de 4 appelflapjes voordat ze de oven ingaan. Na 20-25 minuten zijn de flappen klaar! het is heel mooi als je ze even bestrooid met poedersuiker. Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *