Welkom bij bluebluecooking!

Al jaren ben ik bezig met mijn grote passie koken! Ik wil dit graag overbrengen op anderen. Ik merkte dat ik koken met mijn dochter Lea, zo ontzettend leuk vond dat ik daardoor begon na te denken over een kinderkookschool. Het enthousiasme en het leergierige van kinderen geeft mij energie! Dit wordt een kinderkookschool, waarbij de kinderen zoveel mogelijk gaan werken met producten uit onze eetbare tuin! Een kinderkookschool met educatief en duurzaam karakter. Groenten en gezond zullen de hoofrol spelen in onze gerechten.

Toen we ons huis in Almere Oosterwold kochten, viel alles op zijn plek! De helft van je tuin moet je hier gebruiken voor stadslandbouw. Mijn idee was geboren! Mijn liefde voor natuur, koken en koken voor en met anderen kreeg steeds meer vorm. Bluebluecooking werd een feit.

Door mijn baan als stewardess vlieg ik over de hele wereld! Ik wil mijn ervaring van reizen, smaken en ervaringen combineren met mijn liefde voor koken!

En dan speciaal kinderen leren waar eten vandaan komt. Ze zelf laten zien hoe een zaadje in de grond zich ontwikkelt tot een eetbaar product en dat gecombineerd met een werelds kookconcept.

Ik vind kinderkookscholen vaak gericht op vooral de lekkere (en vaak minder gezonde) gerechten. Dit kan in mijn optiek anders. Als je kinderen leert koken met liefde en smaak hoeft het niet altijd eenzijdig (Pizza, Pasta en Patat) te zijn, veel gezonde gerechten zullen ineens een feestje worden! Het toetje mag natuurlijk een uitzondering zijn!

De foto’s van mijn website zijn onder andere van de workshops die ik reeds gegeven heb toen wij de afgelopen jaren in het Caribisch gebied woonden, op Bonaire en Curaçao. 

Geniet van de mooie recepten en volg mijn handige tips en tricks om ook zelf meer van “farm to table” te koken.

Ik ben van mening, dat als je ziet en ervaart waar je eigen eten vandaan komt, je veel bewuster zal eten, beter zal omgaan met foodspilling en ook gezond eten lekkerder gaat vinden! Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk kinderen de voedsel ervaring te geven die een basis zal leggen voor hun toekomst!

Geniet van mijn site en passie en mocht je vragen hebben kun je altijd mailen naar bluebluecooking@gmail.com, Veel liefs Karin