Blauwe bessentaart

175 gram blauwe bessen (bevroren)
200 gram ongezouten roomboter (kamer tempratuur)
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram (basterd) suiker
4 eieren (kamer tempratuur)
2 eetlepels melk
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
snufje zout

Verwarm de oven voor op 185 graden

Dit is echt een heerlijke cake met verse blauwe bessen. Onze blauwe bessen heb ik ingevroren omdat het einde seizoen is en de besjes net als ‘oude besjes’ wat begonnen te rimpelen. Dus snel de mooie volle bessen eraf halen dan en je kan ze ten alle tijden voor alles gebruiken.

Ik gebruik in deze cake juist bevroren bessen omdat ik het idee heb dat de cake dan wat minder klef word, de besjes blijven langer heel.

Doe de boter samen met de suiker in de mixer en mix 5 minuten door, het mengsel moet heerlijk luchtig en smeuïg zijn. Voeg daarna de vanille en het zout toe, samen met de melk. Daarna volgen de eieren, mix het volgende ei er pas door als het ei helemaal door het beslag is opgenomen. Tot slot voeg je het gezeefde meel en bakpoeder toe en mix nog een paar minuten door. Als je de mixer hebt uitgezet kun je de bevroren bessen er met een spatel doorheen mengen. Gebruik een lage quiche vorm ( het liefst met uitneembare bodem). Leg bakpapier in de quiche vorm en vul de vorm daarna met het mengsel.

Na een uur kan je met een saté prikker even checken of hij gaar is. Als er geen korreltjes meer aan het stokje kleven is hij goed! Anders moet hij nog wat langer in de oven.



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.