Kruidnootjes

Voor een flinke portie:

250 gram bloem
1tl bakpoeder
125 gr bruine basterdsuiker
1 1/2 el speculaaskruiden
125 gram boter op kamer temperatuur
1/4 tl zout

Ohhhh wat is het heerlijk en makkelijk om zelf kruidnootjes te maken!!!

Dit is een hele portie maar bij de kookschool hebben we ieder 1/5 portie gemaakt. Als je dit thuis gaat maken dan kan je ook deeg invriezen. Je gebruikt het gewoon weer wanneer je het nodig hebt.

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Voeg alle ingrediƫnten samen in een kom behalve de melk! Roer en meng alles goed door elkaar en voeg daarna langzaam de eetlepels melk toe. Meestal heb je aan 2 eetlepels melk genoeg, belangrijk is dat je het deeg niet te lang mengt. Als het eenmaal een consistente massa is, dan kan je het deeg een half uurtje wegzetten.

Na een half uurtje maak je kleine bolletjes van het deeg en druk je ze op de bakplaat (met bakpapier) een klein beetje plat met je vinger.

Plaats de nootjes goed uit elkaar, omdat ze in de oven nog wat groter worden.

Ze moeten ongeveer 15-20 minuten in de oven! Laat ze daarna lekker afkoelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.