Lea’s appelcake

Dit is een heerlijk recept waar je geen elektrische apparaten voor nodig hebt. Lea maakt deze cake altijd zelf (natuurlijk houd ik wel een oogje in het zeil).

ingrediënten:
2 frisse appels
De schil (rasp) en sap van een halve citroen
9 eetlepels zonnebloemolie
150 gram poedersuiker
3 middelgrote eieren
100 gram krenten of rozijnen, donker of blank
75 gram volkoren bloem
75 gram zelfrijzend bakmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel baking soda
1 1/2 theelepel kaneel
1 1/2 theelepel gemberpoeder
Optioneel 1 1/2 theelepel 5 spicepoeder of speculaaskruiden
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat je rozijntjes even wellen (weken) in heet water.
Schil de appeltjes en snij ze van partjes naar blokjes. Doe ze in een grote kom en meng de rasp en sap van de citroen erdoor.

Meng in een andere kom de suiker met de zonnebloemolie goed door. Dit kan met een garde of een spatel. Je moet blijven roeren totdat het een egale massa is.

Daarna doe je 1 voor 1 de eieren in het suiker-olie beslag. Doe als je je eitje breekt hem eerst in een kommetje, dat mocht het mis gaan, je er altijd de schilletjes uit kan halen! Als het ene eitje is opgelost, doe je het andere eitje erdoorheen.

Meng nu de appel, rozijnen en het eimengsel met elkaar.
Nu kan je alle overige ingrediënten door het mengsel doen. Gebruik hiervoor een zeef boven je mengkom. De baking soda, de specerijen, het bakpoeder en de twee soorten meel. Meng alles goed door elkaar.

Doe een vel bakpapier in je ovenschaal en schep daar je mengsel op uit. Als alles erin zit kan je met de ovenschaal voorzichtig schudden totdat het mengsel egaal over de vorm uitstrijkt.

De cake heeft ongeveer 45 minuten nodig in de oven. Prik altijd met een saté prikker om te kijken of de cake gaar is. Als er nog korreltjes beslag kleven aan de prikker, moet de cake nog even. Laat daarna de cake afkoelen en serveren maar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *