Chiapudding met mangosaus

Ik heb deze chia pudding samen met Amber gemaakt. Het is dus ook echt leuk om al met een twee jarige te beginnen. Amber mag van mij natuurlijk nog niks snijden, maar ze kan heel goed roeren, schudden en pureren

Ik was laatst in Los Angeles en had helaas geen gelegenheid gehad een snack te kopen voor als je ’s nachts wakker wordt (-9 uur tijdsverschil). Omdat je ook niks mag invoeren in Amerika had ik helemaal niks te eten voor op mijn hotelkamer. Ik zag aan de overkant van ons hotel een koffieketen en scoorde daar een soortgelijke pudding als deze. Ik besloot thuis mijn eigen versie te maken en ik vind het een heerlijk recept geworden!

Ingredienten voor 4 potjes:

175 ml amandelmelk (ongezoet)
175 ml volle of Griekse yoghurt
50 gram chiazaad
2 flinke eetlepels honing

voor de mangosaus:

een halve mango
een theelepel limoensap

toppings:
geroosterde kokosvlokken
pecannoten
blauwe bessen
iets anders naar smaak

Belangrijk bij het maken van de pudding is dat de honing goed vermengd is met de andere vloeistoffen. Doe de amandelmelk dus even met de honing samen in de keukenmachine. Roer daarna de yoghurt met de hand door het mengsel en zo ook de chiazaadjes. Hierdoor krijg je een heerlijk friszoete pudding.

De pudding laat je een nachtje in de koelkast staan. De zaadjes nemen dan vocht op, en zo wordt de pudding zacht. Voor de mangosaus pureer je de mango met de limoensap tot een gladde massa. Belangrijk is dat je de mango daarna wel even door een zeef haalt. Zo haal je alle vezels uit de mango en wordt de saus veel egaler. Ook de saus kan je al voorbereiden en in de koelkast zetten! ( mocht je de saus zoeter willen kun je natuurlijk altijd wat honing of suiker toevoegen voor het pureren )

De volgende dag kan je de pudding afmaken, doe de saus erop en daarna de gewenste toppings! Hier kan je natuurlijk eindeloos mee variëren.

Ik neem morgen lekker een potje mee als tussendoor snack naar mijn flight safety examens! Gezond, voedzaam en handig mee te nemen 🙂 Ook voor je kinderen naar school.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *