Unicorn schuimpjes

Hoe leuk is het om dit te maken! Mijn dochter vindt het fantastisch om te helpen met de spuitzak en de eitjes splitsen en natuurlijk het decoreren.

Je kan alle kleuren bedenken die je wilt, belangrijk is dat de kom waarin je mixt vetvrij is…

Je kan de schoongemaakte kom extra ontvetten door de kom met citroensap in te wrijven.

Voor ongeveer 20 kleine schuimpjes:
1 eiwit
50 gram poedersuiker
Citroensap voor het ontvetten van de kom
Sprinkels, het liefste de kleine bolletjes
Eventueel kleurstof
Spuitzak

Splits een eitje, het eiwit is het enige dat je gebruikt. Je kan het eigeel natuurlijk wel gebruiken voor bijvoorbeeld een eitje te bakken. En ik had het eigeel nodig om een koekje mee te maken (een sable, dat is een zoet krokant koekje die je gebruikt voor onder andere desserts).

Verwarm de oven voor op 90 graden.

Doe het eiwit in een kom en mix tot de structuur stevig wordt. Als je ziet dat het stevig is doe je beetje bij beetje de poedersuiker erbij. Als je gekleurde schuimpjes wilt dan moet je wellicht twee kommen gebruiken en er een druppeltje kleurstof bij voegen. Daarna doe je het mengsel in de spuitzak. Bij twee kleuren kan je de ene kleur aan de ene kant van de spuitzak doen en de andere kleur aan de andere kant. Als je dan kleine toefjes op je met bakpapier bekleedde bakplaat maakt dan mengen de kleuren zich op magische wijze.

Laat de schuimpjes een uur in de oven staan. Zo garen ze mooi geleidelijk en zijn ze hard van buiten en zacht van binnen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *