Pittige Noedels

Ik ben #positivefoodvibes begonnen, laat vooral weten of je dit leuk vindt! Ik probeer gezond eten voor iedereen mogelijk te maken. Ik hoor vaak dat mensen met een beperkt budget, gezond eten super duur vinden. Dit is zeker waar! Maar, Ik probeer zoals ik altijd doe met m’n positieve #mindset, mensen te #inspireren met heerlijke, gezonde en betaalbare recepten. #betaalbarerecepten #gezonderecepten. Gezond eten hoeft niet standaard duur te zijn! Ook zijn het makkelijke recepten voor de dagelijkse #inspiratie

Amber noemt dit gerecht pittige noodles, omdat ik wat Asian chili paste door de noodles doe of sambal. Je kunt dit gerecht zo pittig of kleurrijk maken als je zelf wilt, ik deel hier de basis met je!

Voor 4 personen:

Pak volkorenbrood noedels (bv AH) 1,15
1 pak bio tofu 1,49
500 gram sperziebonen 2,79
1 bakje kant en klare satesaus 1,49
2 tenen knoflook 0,15
Sojasaus, ketjap, peper, zout 0,50
Bakje sambal 0,35
4 eieren 1,20
Halve komkommer. 0,50
Optioneel: pinda’s, lente ui, gebakken uitjes 0,50

Snijd de tofu in blokjes van een halve centimeter en marineer met wat sojasaus, ketjap, peper en zout. Bak vervolgens krokant in wat olie en voeg na een paar minuten 2 knoflook tenen toe. Zet apart.

Was de pan niet of. Kook vervolgens de eitjes, sperziebonen en noodles. Bereid de kant-en-klare satesaus. Doe wat olie in de pan met een lepel (naar wens) sambal, wat ketjap en sojasaus. Voeg de tofu toe, de noodles, en serveer daarna gelijk. Ik vind het heerlijk om het op een groot bord te serveren en dat iedereen kan pakken wat hij wil!

Note: ik doe een 1/4 komkommer in halve maantjes en een 1/4 komkommer in halve maantjes gemarineerd in wat azijn en (snuf)zout. Zo heeft iedereen wat lekkers!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *