Spruitjes quiche met pompoengelei

Mijn buren zijn ook lekker bezig met stadslandbouw 🙂 zij maken van hun eigen tuin een voedselbos productie en maken huisgemaakte jams, chutneys, en gelei. Ik kocht een potje pompoen gelei bij ze en had geen idee wat ik er van moest verwachten! Eenmaal verrast door de heerlijke smaak kwam ik op het volgende recept:

Voor 2 kleine taartjes:
2 plakjes hartige taart deeg
2 eetlepels pompoen gelei
1 ei
Een scheut room of slagroom (gezonder kan ook met melk) ongeveer 100 ml
Een hand geraspte belegen kaas
1 stengel lente ui
Een hand vol walnoten (ik had heerlijke uit m’n schoonmoeders tuin!)
Een blokje feta kaas (ongeveer 25 gram)
5 spruitjes
2 kleine taartvormen

Verwarm de oven voor op 170 graden
Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ze op kamer temperatuur komen.
Als de plakjes zacht zijn kan je ze in een taart vormpje doen en netjes bij de rand afsnijden. Prik gaatjes in het deeg om de lucht te laten ontsnappen.
Blancheer de spruitjes in ongeveer een minuut en spoel ze af met koud water. Ze krijgen nu een prachtig mooi groene kleur!
Doe het ei, de kaas, peper, zout, wat gehakte walnootjes, de feta en de lente ui in een mengkom… meng goed! Doe het mengsel in de taartvorm en leg daarna de spruitjes en walnoten in het taartmengsel.
Bak 35-45 minuten… je kan na 35 minuten voorzichtig het taartvormpje losmaken en nog even zonder vorm in de oven zetten voor een extra knapperige korst. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.