Truffelpasta met munt

Dit gerecht valt zeker niet onder de categorie gezond, maar is wel onwijs makkelijk en super lekker en wij eten het graag! Muntpasta is onze favoriet thuis, maar aangezien ik zelf nog maar zeer en zeer beperkt vlees eet, heb ik van dit heerlijke gerecht voor mezelf een nog lekkerder gerecht gemaakt. het gerercht staat binnen 10 minuten op tafel! Garneer met Parmigiano Reggiano en een druppel er olijfolie over.

voor 4 personen:

400-500 gram schelpjespasta
350 gram (diepvries) tuinertwen
1 grote hand fijn gesneden munt
1 citroen (schoongeboend en ook de rasp er van,1 eetlepel)
1 half bakje creme fraiche
2 portobello’s
1 eetlepel truffel tapenade
zwarte peper en zeezout

Ter voorbereiding kan je de tuinerwten in een kom doen met gekookt water. zo ontdooien ze sneller.

Snijd de portobello’s in dikke plakes en dan door de helft. Bak ze in een droge koekenpan voor 3-4 minuten. voeg daarna de peper, zout, een eetlepel olijfolie en een eetlepel truffel toe. Voeg daarna ook een eetlepel creme fraiche toe en zet na twee minuten bakken apart.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. bak ondertussen de erwten in wat olie op een laag-middelhoog vuur. Snijd de munt fijn, en rasp de citroen en pers de vrucht uit. Haal met een bekertje wat kookvocht uit de pastapan. Als de ertwen klaar zijn gaat het snel. Giet de pasta af, voeg alle ingrediĆ«nten samen, dus de erwten, portobello’s, munt, citroenrasp, sap (naar smaak), peper, zeezout en munt en roer er een half bakje creme fraiche door (en het kookvocht). Serveer met Parmezaanse kaas en olijfolie!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *