Lente Lasagne

#positivefoodvibes gerecht. ik wil mensen inspireren gezond(er) te gaan eten, on geacht je budget. Dit keer Lente Lasagne voor 1,50 PP. en totaal: 1350 gram groente!!!

1 prei 0,75
1 ui 0,25
2 tenen knoflook 0,15
1 handje verse munt (tuin)
160 gram pittig geraspte kaas 2,50
2 sneeën oud brood
2 flinke eetlepels tarwebloem
3 theelepels mosterdpoeder 0,15
1 liter (houdbare) halfvolle melk 1,10
300 g (diepvries)erwten 0,60
450 gram (diepvries) broccoli 1,40
200 gram (diepvries) spinazie 0,70
1 pak volkoren lasagnebladen 1,50

Dit is een recept dat ik heb geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Het is een super makkelijk recept dat je bijna geheel kan maken met diepvriesgroente. Zoals bij een gewone (rode) lasagne vind ik het zelf het lekkerste om de lasagne een dag van te voren te maken, en dan de dag zelf nog een keer op te warmen (met alufolie over de bovenkant in de oven)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd en was de prei goed schoon. Snij de ui, prei en knoflook fijn en bak met een beetje olie voor 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd het brood in grove stukjes.
Bereid de spinazie apart in een pan en laat dan goed uitlekken. De spinazie bevat veel vocht en hierdoor wordt de lasagne anders sompig.
Roer het tarwemeel na 5 minuten door het preimengsel (zoals een roux) samen met peper, zout en het mosterd poeder. Voeg daarna langzaam de melk toe en roer ondertussen steeds door. (Houdt een klein kopje melk apart) Je kan eventueel een theelepel kerrie toevoegen voor wat smaak. Daarna kunnen de broccoli,munt en de tuin erwten erbij. Voeg de helft van de kaas ook toe. Als het een echte saus basis is geworden dan voeg je de spinazie toe en heb je alles om de lasagne op te maken. Begin en eindig met de saus en probeer in een ruime ovenschaal 3 lagen lasagne vellen te doen, met daartussen steeds de saus. Meng in een kom de broodstukjes met de kaas en de melk. Voeg peper en zout toe en doe dit mengsel als laatste over de lasagne heen. Bak een half uur in de oven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *