Kindercurry met Linzen

Zoete aardappel, pompoen, sperziebonen, kool…. je kan in dit gerecht met allerlei groenten variëren. Dat maakt het ook zo’n makkelijk gerecht. Lea en Amber vonden dit heerlijk en het is bijna vetarm en boordevol groenten. Serveer er witte rijst bij.

2 eetlepels Garam massala
1 theelepel Turmeric (kurkuma)
Peper
Zout
2 tenen knoflook
1 medium ui
Klein blikje tomatenpuree
250 gram kleine tomaatjes
1 blikje linzen of kikkererwten
500 gram zoete aardappel
100 gram babyspinazie
klein pakje kokos crème 200 ml (als je kokosmelk gebruikt kan dat ook, de curry wordt dan alleen iets minder romig dan met crème)
1 bouillonblokje

Fruit de ui en knoflook aan in de pan en fruit aan. Voeg de garam massala en kurkuma toe, en ook de tomaten puree. Laat dit rustig een paar minuten aanfruiten. Voeg dan de zoete aardappel toe, in fijn gesneden blokjes, de bouillon (1 tablet en 200 ml water) en de tomaatjes.

Laat dit lekker sudderen. Daarna voeg je de linzen/ kikkererwten en de kokoscreme (of kokosmelk) toe en laat het weer sudderen, minimaal 30 minuten.

Je kan dit een paar uur laten staan, curry wordt naar mijn mening smaakvoller als het langer intrekt, ook zonder vuur.

Vlak voordat je het opwarmt voor het opdienen voeg je als de maaltijd warm is de babyspinazie toe (vuur kan dan al uit zijn).

Dit is een heerlijk recept voor kinderen!!!


Voor volwassenen kun je wat cayennepeper toevoegen en serveren met koriander… (en eventueel naanbrood).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.