Worteltaart met pit

Worteltaart is hier altijd groot favoriet! hopelijk binnenkort met worteltjes van eigen bodem! Ik voeg altijd wat extra kruiden toe, zodat de worteltaart lekker kruidig gaat smaken!

225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel 5 spice poeder
1 theelepel kaneel
rasp van een sinaasappel
1 snuf zout
200 gram donkere basterdsuiker
3 eieren
150 ml zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
500 gram winterpeen, julienne geraspt
95 gram walnoten, grof gehakt

voor de frosting:
200 gram cream cheese
150 gram poedersuiker
1 limoen, rasp en sap

verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een grote mengkom. Voeg de kruiden en het zout toe en meng door elkaar. In een andere mengkom kan je de olie, suiker, eieren en de sinaasappelrasp met elkaar mixen tot een mooi egaal beslag. Doe dit met een mixer met deeghaken, ongeveer 4 minuten. Voeg de geraspte wortel en het meel toe aan het eiermengsel en mix dit nog een aantal minuten door. Op het allerlaatst voeg je de nootjes toe. Voeg het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm of kleine ovenschaal en bak in 45 minuten goudbruin.

Laat de taart daarna goed afkoelen voor je de frosting erop doet.

Voor de frosting meng je het sap en de rasp van de limoen met de cream cheese en poedersuiker. Roer los met een vork. Smeer de frosting op de bovenkant van je taart, dit gaat makkelijk met een spatel. Je kan je taart tot slot nog decoreren met walnoten en extra limoen rasp. Geniet!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.