Pasta met groene groenten en avocadosaus

Wil je meer groenten toevoegen aan je maaltijd, gezonder koken, heb je weinig tijd en wil je lege borden? Ja?ja?ja? en ja?…. dan is dit recept de oplossing! Mijn proefpanel, Lea en Amber aten hierbij allebei hun borden leeg! En dat terwijl Lea echt niet houdt van avocado. Dit is nou precies waarom ik voor kinderen wil koken. Ik vind het zo gaaf als ik kinderen zie smikkelen van iets waar ze normaal hun neus voor ophalen. Puur door een andere bereiding toe te passen en het is nog uber gezond ook! Straks kunnen kinderen de meeste ingrediënten bij ons uit eigen tuin plukken.

ingrediënten voor 4 personen:

1 flinke prei of 2 medium preien
2 rijpe avocado’s
150 gram jonge bladspinazie
1 flinke courgette, julienne geraspt
300 gram volkoren spaghetti
1 handvol basilicumblaadjes 
rasp van 1 citroen, sap van een 1/2 citroen
2 tenen knoflook
50 gram pijnboompitjes
1 flinke eetlepel creme fraiche of ricotta 
ter garnering: Parmezaanse kaas 

Snij de prei in fijne stukjes en was vervolgens goed in een vergiet. Snij de knoflook fijn. Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en laat de prei samen met de knoflook langzaam bakken, op middelhoog vuur.  Als de prei gaar is laat je hem afkoelen. De helft van de prei gaat in de saus, de andere helft doe je met de courgette over de pasta. 

Ondertussen kan je beginnen met het koken van de volkorenpasta. Deze heeft altijd iets langer nodig dan eierpasta. Tijdens het kookproces kan je een kopje kookvocht uit de pan nemen, die je later bij je saus kan toevoegen. 

Doe in een maatbeker: 100 gram spinazie, het citroensap en rasp, de creme fraiche, de ontpitte avocado’s, de basilicumblaadjes, de helft van het preimengsel en voeg flink peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg kookvocht toe totdat je de gewenste dikte bereikt. 

Bak de pijnboompitjes in een scheutje olijfolie bruin, en voeg wat zeezout toe.  

Inmiddels kan je proeven of de pasta gaar is, giet de pasta af en laat met een scheutje olijfolie in de pan. Maak de borden op door er rauwe spinazieblaadjes op te leggen.

Bak in een koekenpan de courgette reepjes in 1 minuut gaar, voeg de pasta toe en meng door elkaar. Roer de overgebleven prei en de avocadosaus door de pasta. Dit hoeft alleen maar even kort in een warme pan met elkaar gemengd te worden. Nu kan je de borden gaan opmaken.

Strooi de pijnboompitjes over de maaltijd en garneer je het geheel met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie (extra vierge). Eet smakelijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *