Milaan

Gisteren was ik in Milaan, wat is Europa toch ook geweldig om te vliegen! In een korte tijd dompel je jezelf onder in een geheel nieuwe cultuur, en vooral ook een nieuwe eetcultuur! We kwamen aan met vertraging maar wilden nog dolgraag een ijsje gaan eten ergens. Helaas waren door de vertraging alle ijssalons rond het hotel al dicht, en die gaan pas dicht om twaalf uur ‘s nachts!

Dat geeft aan hoe kort de stop was, als we om 9:55 alweer gebeld zouden worden, met een uur later onze pick up. De volgende ochtend rond 8 uur werd ik wakker. Het enthousiasme gierde door mijn lijf. Soms lijk ik wel degene die net vliegt, ik kan zo intens genieten van het idee dat ik nieuwe dingen ga ontdekken en naar de supermarkt kan gaan in Italië. Dat was dus na het douchen ook het eerste dat ik ging doen.

Op naar de Carrefour. Daar kan ik oprecht als een kind zo blij van worden! Ik nam een stuk van 500 gram Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas mee. Een mooie fles olijfolie. De roodste tomaatjes die ik kon vinden. Wat meelsoorten voor pizza en bruin brood te maken, en nootjes zoals pijnboompitten en pistache nootjes, al gepeld. Thuis is het altijd een feestje als de trolley open gaat! Die ochtend ging ik na de supermarkt naar het ontbijt. Het was een echt Italiaans feestje met verse ricotta, mozzarella en op elke hoek olijfolie en Balsamico-azijn. Ik had nog 1,5 uur tot pick up dus besloot nog lekker naar buiten te gaan! Heerlijk om naar die eetcultuur te kijken, die zich in zuid-Europa vaak op straat afspeelt. Mensen die al samen een koffie staan te drinken aan de bar voordat ze naar het werk gaan. Even dat moment inluiden om de dag goed te beginnen.

Na mijn wandeling was het tijd om te gaan. Voor het ijsje had ik helaas geen gelegenheid meer gehad…..totdat we op de luchthaven aankwamen. Het vliegtuig zou over 6 minuten landen, en we liepen toevallig langs een ijssalon. …. Voor mij werd het een heerlijke bol kokosijs, met een geluksgevoel van oor tot oor. Ik had er weer het allerbeste uit gehaald voor mezelf!

Eenmaal thuis kookte ik een simpele pasta. Ik maakte verse pesto, en te samen met de pasta al dente, de rode tomaatjes uit Italië , de gescheurde Buffelmozarella en de versgeraspte Parmezaanse kaas en olijfolie als garnering. Die avond bevond ik me wederom in Italiaanse sferen. En de kinderen smulden er van.

  •  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *