Brownie met stukken chocolade

Ik had allang verwacht dat ik deze brownie op de site had gezet, totdat ik laatst weer lovende complimenten kreeg van een buurvrouw en besefte dat de brownie helemaal niet op m’n site staat en dat is echt een must! Het is een recept van Donna Hay, ik voeg alleen zelf iets minder suiker toe. Laatst had ik hem gemaakt met allemaal leftover choco paashazen. Was hij natuurlijk ook iets zoeter, maar dat kan je zelf compenseren met het suikergehalte. Zo kom je meteen van dat soort spullen af.

Ingrediënten:
150 gram bloem
75 gram cacaopoeder
125 gram donkerbruine basterdsuiker
250 gram witte (basterd)suiker
175 gram ongezouten roomboter. Gesmolten en afgekoeld
3 eieren
125 gram (pure) chocolade, in stukken gehakt.

verwarm je oven voor op 160 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de stukken chocola in de mixer en mix totdat er een egaal smeuïg deeg ontstaat. Voeg daarna de stukken chocolade toe en roer die met een spatel door het mengsel heen. Bekleed een kleine vierkante ovenschaal met bakpapier en doe het mengsel in de ovenschaal. Bak de brownie ongeveer 50-60 minuten, totdat de bovenkant van de brownie helemaal krokant is. Laat de brownie licht afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.