courgette soep met knoflook croutons

2 courgettes
1 grote aardappel
1 kleine prei
2 teentjes knoflook
1 medium ui
2 bouillon blokjes

voor de croutons:
2 sneetjes bruin of volkorenbrood
olijfolie
1 teentje knoflook

snijd de knoflook, voor de soep, de ui, de courgette, prei en aardappel in kleine stukjes. zorg dat de prei goed gewassen is, vooral de prei! doe wat olijfolie in de pan en fruit allereerst de knoflook en ui op een middelhoog vuur aan. voeg dan de prei en aardappel toe en tot slot de courgette. Dan verkruimel je 1 a 2 bouillon blokjes boven de pan en voeg je peper en zout toe. Doe er een laagje gekookt water bij. Zeker niet teveel want hoe meer water, hoe dunner de soep wordt! Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Ondertussen haal je het korstje van het brood af en scheur je het brood in stukjes. Snijd een teentje knoflook heel fijn en doe in een kommetje, voeg olijfolie, peper en zout toe. Deze gezonde croutons zijn in de gril-oven na ongeveer 10 minuten op 200 graden heerlijk knapperig.

Daarna is de soep klaar! Nu kun je met een staafmixer de soep pureren tot een gladde soep. voeg de croutons op het allerlaatste toe en garneer eventueel met een beetje yoghurt of crème fraiche of een lepeltje geraspte kaas.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “courgette soep met knoflook croutons”