Broccolisoep

Lea en ik hebben meegedaan voor een rubriek in de Allerhande van Albert Heijn! jong geleerd, oud gedaan. (nr 2, 2021)

Het was een mega leuke ervaring en heel leerzaam om te werken met een visagist, beeldredacteur, interviewer, fotografe en stylist. We maakten een van onze favoriete recepten, broccolisoep! Bij de allerhande werken ze volgens het schijf van 5 systeem, ik ben daar groot voorstander van! Echter miste ik wat smaak. Ik heb het recept een beetje aangepast naar hoe wij hem zelf normaal maken.

Ingrediënten voor een grote pan:
600 gram broccoli
2 kruimige aardappels
1 medium ui
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje, groente
1 liter kokend water

Snij de ui en de knoflook grof en fruit ze met olijfolie in de pan aan op een laag vuur.

Zodra de uien glazig worden kan je de grof gesneden aardappel en broccoli toevoegen. Je kan van de broccoli ook de steel in stukken toevoegen. Goed voor de smaak en zo hoef je niks weg te gooien.

Doe het bouillonblokje in een maatbeker en voeg een liter water toe. Daarna kun je het water in de pan doen en kan het groentemengsel 20 minuten koken.

Als de aardappel gaar is kan je de soep pureren met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan een beetje gekookt water toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Wij eten de soep zelf vaak met zelf gebakken focaccia, met huisgemaakte kruidenboter.

En garneren de soep met een krokant gebakken spekje, wat geraspte kaas en een beetje crème fraiche.

Je kan voor de romigheid ook wat zuivelspread light gebruiken. En een zoutarm bouillonblokje, dat is iets gezonder!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.