Krokante bloemkoolwraps

Dit is echt een fantastisch recept als je iets samen met je kinderen wilt maken. De smaken zijn heerlijk en de kinderen beleven heel veel (leer) plezier aan dit recept! Het recept heb ik als eerste recept gemaakt voor een workshop op een school met 4-7 jarigen. Het lijkt op een kipnugget, maar dan super gezond en veel lekkerder!

Ingrediƫnten voor de bloemkool:

1/2 bloemkool (ongeveer 5 roosjes per wrap)
200 gram zelfrijzend bakmeel
zakje panko (Japans broodkruim) anders paneermeel
klein flesje bruisend water
4 kleine wraps (gorditas)
fijn gesneden ijsbergsla of babyspinazie als garnering
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
optioneel cayennepeper
zeezout en peper


Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd voorzichtig “kleine” roosjes van de bloemkool. Maak een beslag van het meel, de bakpoeder, specerijen, peper en zout. Roer dit eerst goed door elkaar. Vervolgens schenk je heel voorzichtig beetje voor beetje spa rood bij het beslag. Als je een mooi egaal beslag hebt stop je met water toevoegen. Het beslag moet zeker niet te dik maar ook niet te dun zijn! Haal de bloemkool vervolgens eerst door het beslag, en daarna door het bakje met Panko. Zo hebben ze allemaal een krokant laagje. Leg de roosjes op een vel bakpapier, bak ze 20 minuten in de oven.

Dillesaus:

150 gram Griekse Yoghurt
1 eetlepel Mayonaise
1 scheutje extra vierge olijfolie
klein bosje dille, fijn gesneden.
1 klein teentje knoflook, heel fijn gesneden.
optioneel citroen rasp/sap
peper en zeezout.

Voeg voor de dillesaus alle ingrediƫnten samen en meng goed door. voeg naar smaak, zout, peper en citroen toe.

Maak de wraps af met Ingemaakte rode ui ! Een geweldige combinatie.


opmerking: voor de echte crunch is de panko wel het allerlekkerste!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *