Koolsla met gegrilde mais

Dit is een geweldig recept wat ik inmiddels al meerdere keren gemaakt heb. Ottolenghi weet altijd precies de juiste smaken en hoeveelheden te combineren en ik ben groot fan! let op: deze coleslaw is niet perse favoriet bij kinderen, hij is namelijk wel een beetje pittig, maar hij is te lekker om hem niet te delen ( en je kan de pepers anders altijd weg laten)

100 ml witte wijn azijn
200 ml water
1/4 witte kool, zo fijn mogelijk gesneden (mandoline)
ongeveer 100 gram julienne geraspte wortelen
1 rode ui, zo fijn mogelijk gesneden (madoline)
4 maiskolven, gegrild op de bbq en korrels afgesneden (mogen aan elkaar zitten)
2 eetlepels olijfolie
flinke bos koriander, fijn gesneden
flinke bos munt, fijn gesneden
zwarte peper en zeezout
1 a 2 rode pepertjes

dressing:

50 gram mayonaise
2 theelepels mosterd (pittige)
1 1/2 theelepels zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
1 teen knoflook, fijn gesneden

Doe de azijn met water in de pan en breng aan de kook, samen met wat zout. Doe de kool en wortel samen in een kom en giet daar 2/3 van het azijnwater over. In een andere kom doe je hetzelfde met de ui en het restant azijnwater. Laat 20 minuten intrekken. Spoel de groente daarna af onder koud water en dep droog. Voeg alle overige ingrediƫnten samen in een grote kom, behalve de dressing en de kruiden. Meng voor de dressing wel alvast alle ingrediƫnten door elkaar. De dressing en de kruiden voeg je net voor het opdienen pas toe. Mocht je salade overhouden kan je die prima 1 dag bewaren, al is het supervers natuurlijk het aller lekkerste!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *