Suikerloze koekjes

270 gr grove volkoren havervlokken
120 gr amandelmeel
40 gram kokos
125 ml gesmolten kokosolie
150 ml gesmolten honing of ahornsiroop
2 theelepel kaneel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
2 theelepels vanille extract
3 bananen
110 gram rozijnen

Het voordeel van gezond eten is dat je er meer van kan eten dan normaal 😊, plus dat als je een gezonde leefstijl ontwikkelt, je kinderen ook gewoon lekker actief zijn, goed in hun vel zitten en voedzaam eten binnen krijgen (aller belangrijkste!).

Als je dan een keer iets ongezonds eet, hoef je je ook niet gelijk zorgen te maken. Deze koekjes zag ik in het boek van Donna Hay, ik heb de koekjes aangepast naar mijn favoriete uitvoering. Geweldige koekjes ook om uit te delen op school of mee in de broodtrommel. Het is en blijft toch een enorme struggle om iets te maken dat lekker én gezond tegelijk is! Nou dit is een blijvertje.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kokosolie, bananen, vanille extract, specerijen, en honing of siroop in een blender. Rasp de schil van de mandarijn en pers de vrucht uit. Doe de overige ingrediënten in een mengkom en meng met met een spatel goed door. Voeg daarna de natte ingrediënten toe en spatel goed door. Vorm met je handen balletjes en druk een beetje plat op de bakplaat. Maak balletjes met een diameter van ongeveer 5 cm. Probeer de rozijntjes iets naar binnen te drukken, dat voorkomt dat ze té donker worden.

Je kan ze in ongeveer 25 minuten krokant afbakken. Laat ze goed afkoelen voordat je ze in een koekblik doet.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *