Gooi minder eten weg: brood

Mijn missie met mijn kookschool is tweeledig. Allereerst wil ik kinderen laten zien waar eten vandaan komt en wat ze ermee kunnen. Door ze van zaadje tot voedsel mee te nemen in het proces van eten. Met het klaarmaken van eten, hoop ik een positieve invloed uit te oefenen op kinderen en ze mee te nemen in de wereld van gezond eten.

Daarnaast wil ik mensen (en vooral kinderen) bewuster maken van duurzamer omgaan met voedsel. We gooien zoveel eten weg! Per persoon gemiddeld 34 kilo per jaar! Dat moet en kan anders. Allereerst kan je minder eten kopen en creatiever zijn met wat er nog in je (koel)kast hebt staan. Typ een ingrediënt in op Google en je zult op heel veel verassende recepten uitkomen.

Maar nu brood: hoe vaak heb je niet een kapje brood of een snee oud brood. Voor een kapje oud brood kun je simpelweg brood, knoflook, peper en zout in de keukenmachine doen, en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het mengsel in de pan tot het krokant is. Heerlijk voor de soep, pasta of door een salade! Dit heet pangratto, > Crunchy knoflook paneermeel

Voor croutons snijd je de stukjes brood in blokjes. Meng met dezelfde ingrediënten als de pangrattato en bak in de pan, oven in de oven (190 graden, 10 minuten).

Een heerlijk gezonde vervanger van geraspte kaas voor je pasta en nog gezonder ook !

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *