Tomatensaus

ingredienten:

2 kg (pomodoro) tomaten
2 grote uien
een bol knoflook
paar takjes rozemarijn en tijm
zeezout, peper & olijfolie
optioneel: basilicum

Het is altijd heerlijk om een grote voorraad tomatensaus in huis te hebben. Dit kan in de vriezer of in weckpotten bewaard worden. Onze tomatenoogst was dit jaar echt enorm! Na verschillende varianten uitgeprobeerd te hebben, vind ik deze versie het makkelijkst en bovendien het smaakvolst.

Verwarm de oven op de grilstand op 220 graden. Pel de tenen knoflook en de ui. Snijd de ui in grove stukken en leg vervolgens op de twee met bakpapier bekleedde bakplaten. Voeg de takjes rozemarijn en tijm toe en leg de tomaten er bovenop. Besprenkel met olijfolie en peper, zout en doe de bakplaten in de oven. Na 30/40 minuten zijn ze klaar. Dat zie je goed als er een klein bruin randje op de uien ontstaat en het velletje van de tomaat gaat ribbelen. Voeg de inhoud van de twee bakplaten samen in een grote pan (verwijder de rozemarijn en tijm) en pureer tot een stevige saus. Je kan als je de saus wat steviger wilt hebben vooraf wat vocht van de tomaten uit de pan halen. Hier kan je eventueel ook de basilicum toevoegen!

Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.