Kerstboom cakejes

Het toetje, yeahhh deze mag je lekker volspuiten met slagroom en zelf versieren met alle mooie kerst sprinkles. Wij hadden van die kerstboommallen dus dat maakte dat extra makkelijk.

Voor de cakejes, ongeveer 6 stuks:


100 gram suiker
100 gram boter
100 gram bloem
Een beetje citroenrasp
Snuf zout
2 eieren
3/4 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Spray je kerstboomvormpje in met bakspray.
Doe de suiker, boter, citroenrasp en het zout in een kom en mix dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg dan het ei toe en mix weer totdat het ei is verdwenen. Nu kan je de bloem en het bakpoeder boven de kom zeven en dan is het mengsel klaar! Het kan nu de oven in, check na 30 minuten even met een saté prikker of de cakejes al klaar zijn… als je je prikker in het cakeje doet en er zitten kruimels aan het stokje moet de cake nog langer in de oven.

Dan kan je de cakejes decoreren met een mooie boter crème of gewoon met slagroom volspuiten en daarna versieren maar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.