Mijn droom…

Graag wil ik mijn droom met jullie delen, uitschrijven en erover fantaseren. Mijn droom die al jaren mijn droom was, maar nu met het opzetten van deze website steeds concreter gaat worden. Mijn vader gaf me ooit een notitieblaadje met Dare, Dream, Do.. (van een bekend sportmerk) en ik heb het altijd aan mijn muur gehangen. Nu is het moment van dare (durven) en do (doen) aangebroken!

Mijn passie is koken. Ik heb heel lang de frustratie gehad dat ik wilde koken en niet zomaar koken. Neeeeee, dan meteen haute cuisine, fine dining koken!! Die frustratie beperkte mij om anders te denken. Er zijn natuurlijk heel veel gradaties van koken. Het hoeft niet te tippen aan een Michelin sterren kok.

Ook vind ik het, sinds mijn dochters geboren zijn, belangrijk ze mee te nemen in het leerproces van een maaltijd bereiden. We eten thuis heel gevarieerd en ook vaak vegetarisch. Hoe ruikt munt? Hoe snij je een tomaat? Hoe pel je een ui? Onze dochter van zes vindt het oprecht super interessant en helpt me bijna dagelijks mee in de keuken. Nee, natuurlijk is het niet altijd even snel en even mooi gedaan zoals ik dat “wil”, maar ze geniet er enorm van en het is een super leerzame ervaring, dus ik vind het geweldig!

In ons droomhuis gaan we een eetbare tuin creëren en hierdoor kwam mijn droom steeds meer tot uiting .

Hoe ontzettend gaaf zou het zijn als ik straks met de junior kokkies eerst de tuin in ga om ons eten te verzamelen, de eitjes te rapen en te zien, ervaren en leren waar ons voedsel vandaan komt… om het daarna met ze te bereiden!?

Ik ben hier op Curaçao na een heftige periode van gedwongen “stilstand” begonnen met kinderkookworkshops….en Wow!!!! Wat een energie kwam er in me los, wat een gevoel in mijn lang gewortelde passie tot uiting te laten komen! Het was hard werken, maar geweldig!! Hier ga ik in NL véél meer mee doen, maar dan ook met het stukje food education. Ik heb er zin in! Eraan vast gekoppeld dan deze website, waarbij alles samen zal komen! Ik ga echt m’n hele droom naar jullie toe uitwerken. Waarbij er steeds weer meer nieuwe ideeën tot ontwikkeling zullen komen:-)…

Liefs Karin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *