Haverkoekjes met sinaasappel

Deze koekjes zijn heel snel te maken, voedzaam en heel lekker! Ik heb er nog een overgebleven chocolade letter in verwerkt! Je kunt ook gewone chocolade gebruiken, maar aangezien ik graag zo min mogelijk eten weggooi, was dit een perfecte oplossing! Natuurlijk kan je de overgebleven chocoladeletters ook verwerken in mijn Chocolademousse. Op de een of andere manier houden wij de mooie letters van de goedheiligman namelijk ieder jaar over. Deze koekjes zijn “best” gezond ( zeker als je de chocolade weglaat) en niet te zoet. Met heel kleine kinderen kan je ze ook met de hand maken!

voor ongeveer 15 koekjes:

1 sinaasappel
75 g rozijnen
75 g volkoren bloem
75 g havermout
75 g chocolade (letter)
50 g kokosolie
70 g suiker
1 middelgroot ei
1/2 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Het beste is om deze koekjes te maken met een mixer met deeghaken. Doe de havermout, bloem, suiker en bakpoeder in de kom en meng eerst goed door elkaar. Laat de kokosolie langzaam smelten in de magnetron en voeg daarna toe. Rasp de schil van een hele sinaasappel (alleen het bovenste laagje van de schil), en pers de vrucht uit. Voeg daarna de kokosolie, rasp en sap van de sinaasappel en de rozijntjes toe. Hak de chocolade in stukken, maakt niet uit hoe de verhoudingen zijn. Tot slot meng je de chocolade nog heel even door het mengsel. Dan maak je er met je handen bolletjes van die je aandrukt op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Beetje platdrukken, uit elkaar leggen, en klaar! Nu kunnen ze ongeveer 20 minuten de oven in!

Ook een heel lekker en voedzaam koekje voor mee in de lunchtrommel!

Als je echt op de gezonde tour wilt gaan kun je de chocolade natuurlijk ook weglaten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.