Frisse venkelsalade

1 venkel knol
1 grote hand munt
2 limoentjes
100 ml volle yoghurt
Olijfolie
Een rode appel
Een groene appel

Haal voor de dressing met limoenrasp, het fijne schilletje van 1 limoen.

Zorg dat je alleen het bovenste laagje raspt en dus niet verder gaat als je het witte laagje ziet, dan wordt de schil bitter.

Doe een scheut yoghurt, olijfolie, het sap van 1 limoen, de rasp, peper, zout en het grootste gedeelte van de munt door de dressing. De dressing maak je het beste met een keukenmachine.

Snij de 2 appels in plakjes. Voor heel mooi, dun en gelijke plakjes gebruik je een mandoline, dit is een vlijmscherp mes, dus gebruik een beschermer (en ook alleen onder toezicht van je ouders… ).

De plakjes appel besprenkel je met het sap van de andere limoen. Maak dezelfde plakjes van de venkel. Maak nu het bord mooi op, meng alles goed door elkaar en strooi er als laatste wat limoenrasp, fijn gesneden munt en wat druppels olijfolie over. Heerlijk bij warm gerookte zalm of een gegrild stukje kip!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.