Zwarte bonen brownies

Bij deze brownies zal je versteld zijn hoe smaakvol en chocovol ze smaken! Maar met een paar slimme trucjes heb je toch een veel gezondere versie dan een originele versie.

Zwarte bonen brownies:

400 g zwarte bonen in blik
200 g dadels (geweekt)
3 middelgrote eieren.
75 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
50 g kokosolie
2 tl vanille-extract
75 g ongezouten pecannoten/ walnoten of hazelnoten
50 gram donkere basterdsuiker
Snuf zout

tijdens een catering klus na een gezonde wandeling met kerst.

Verhit de oven voor op 200 °C Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep goed droog. Week de dadels in heet water (ongeveer 10 minuten) dep ze daarna goed droog en snijd in stukken.

Doe alle ingrediënten behalve de noten in een kom en pureer met een staafmixer glad. Hak de noten en schep de helft erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de rest van de noten en druk ze en beetje in. Bak in het midden van de oven in 15-20 min gaar. Laat helemaal afkoelen, en plaats daarna minimaal 1 uur in de koelkast.

Tijdens een kookworkshop met 4 jarigen op een BSO

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *