Sperziebonen salade

Ingredienten:

200 gram sperziebonen
1 limoen
25 gram amandelschaafsel
hand vol munt, bieslook of basilicum
50 gram feta kaas
peper, zout, extra vierge olijfolie

Snij de uiteinden van de sperziebonen en breek ze door de helft. Doe ze in de pan met een heel dun laagje water en wat zout, kook beetgaar en spoel daarna goed af met koud water. Laat uitlekken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de helft van de vrucht uit. Meng de sap van de limoen samen met de peper, zout en olijfolie. snij de kruiden fijn. Meng de dressing met de sperziebonen in een grote schaal en voeg daarna de feta toe. Bak de amandelen krokant in de koekenpan met wat olijfolie en zout en strooi tot slot over de salade, samen met de kruiden. Serveer de salade met de overgebleven partjes/schijfjes limoen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.