Tomatentaartjes

Lea maakte deze taartjes laatst uit haar eigen kookboekje voor de lunch. Het zijn heerlijk smaakvolle en makkelijke taartjes om te maken, zij is 6 en maakte ze helemaal zelf (behalve het bedienen van de oven)! Een video hiervan kan je ook binnenkort bekijken op ons YouTube kanaal. Hopelijk komen de tomaatjes en uien volgend jaar uit eigen tuin!

olijfolie met een schenk tuut is super makkelijk met kinderen

Voor 4 personen:
Een rode ui
4 velletjes bladerdeeg
1 teentje knoflook
Een paar sprietjes bieslook, of een paar blaadjes basilicum fijngesneden
150 gram snoeptomaatjes
80 gram cream cheese
Optioneel gedroogde kruiden zoals Italiaanse of oregano
Extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Allereerst snij je de ui in zo mooi mogelijk dunne ringen. Snij de knoflook fijn. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook op zacht vuur in tien minuten gaar.

Snij je tomaatjes in kleine partjes (in vieren) en snij of knip de bieslook of basilicum fijn. Meng ze door de tomaten heen. Ook eventueel de gedroogde kruiden kan je door de tomaatjes vermengen.

leer je kinderen altijd veilig een mes hanteren

Bekleed een bakplaat met ovenpapier.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en smeer de plakjes in met cream cheese. Alleen de randjes laat je vrij. Daarna leg je het uien mengsel erop en vervolgens de tomaatjes. De randjes kan je insmeren met olijfolie voordat je de taartjes in de oven doet. Bak de taartjes in 20-25 minuten af (kijk goed of de randjes niet te bruin worden). En bedruppel ze voor het opdienen nog met een paar druppels olijfolie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *