Gemarineerde citroen kip

Dit is echt een recept dat nooit meer uit mijn favo-lijst zal verdwijnen! Ik heb het recept zo gemaakt dat het een gezinsfavoriet geworden is en dat iedereen zijn bordje leeg eet. Aangezien ik altijd uit de losse pols kook, moet ik soms even goed bedenken hoeveel ik van elk ingrediënt gebruik. Het is een gezond gerecht, snel klaar, en heel mooi op smaak!

voor de marinade:

1 theelepel zwarte peper
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen zeezout

1 citroen, rasp en sap
1 kleine ui, geraspt met een fijne rasp
1 stuk gember, duimgrootte, gerasp met een fijne rasp
2 teentjes knoflook, geraspt met een fijne rasp
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 flinke eetlepel tomatenpuree

300 gram (scharrel) kipfilet, de beste kwaliteit die je je kan veroorloven

Snij de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Voor de marinade doe je alle droge ingrediënten in een mengkom. Voeg de olijfolie en tomatenpuree toe. Daarna kan je beginnen met raspen. De citroenschil, ui, knoflook en gember moeten allemaal heel fijn geraspt zijn. Pers daarna de citroen uit. Voeg de ingrediënten samen met de kruiden en meng alles goed door elkaar. Nu kun je de kipfilet toevoegen. Laat de gemarineerde kipfilet een minimaal paar uur in de koelkast staan. Zo trekken de smaken goed in!

Haal de kipfilet een half uur voor je begint met bakken, uit de koelkast. Doe een goede scheut olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin in 10 minuten. Met een grilpan moet je goed opletten dat je kip niet te snel aanbrandt door de marinade. Ik hou het zelf graag bij een koekenpan, al mis je dan die gril smaak.

Heerlijk om deze kip te serveren met (zoete) aardappel puree en groene groente.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.