Risotto met spinazie , Citroenolie en pangrattato

Voor 2 personen:

Ongeveer 750 ml groente bouillon
1 ui, fijn gesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
scheutje olijfolie
2 klontjes boter
150 gram risotto (arborio)
15 cl droge witte wijn
40 gram Parmezaanse kaas
zeezout, zwarte peper
100 gram spinazie

Voor de pangrattato:

1 snee volkoren brood (oud)
1 teen knoflook
Olijfolie, zeezout en zwarte peper

Citroenolie:

Schil de buitenkant van een citroen en voeg die samen met een scheut olijfolie, sluit minimaal een dag af in een afgesloten bakje.

Doe een scheutje olijfolie samen met de klontje boter in een braadpan. Als het mengsel gesmolten is voeg je de ui en bleekselderij toe. Fruit op middelhoog vuur aan, voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en wacht tot de rijst alle vocht heeft opgenomen. Voeg dan de wijn toe (de alcohol verdampt, dus dit is kidsproof). Als het vocht wederom verdampt is, begin je met het toevoegen van elke keer een grote lepel bouillon. Zodra het vocht is opgenomen, voeg je weer een nieuwe lepel toe. Dit geheel duurt ongeveer 25 minuten. Na 15 minuten kan je de spinazie toevoegen. Dit zal langzaam mee garen met de risotto. Als de risotto helemaal gaar is zet je het vuur uit. Voeg een klontje boter toe en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door.

Serveer de risotto daarna met de rest van de Parmezaanse kaas, citroenolie en pangrattato.

Pangrattato maak je door de snee brood (of meerderen) te mengen met de knoflook, olijfolie, peper en zout. Dit gaat het makkelijkste in de keukenmachine. Doe het broodkruim 10 minuten in de oven op 180 graden. Een heerlijk gezonde topping!

Eventueel kan je ook licht geroosterde pijnboompitten toevoegen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *