Ricotta zalm plaattaart

Van de week kwam ik terug uit Colombia, en omdat wij helaas tegenwoordig niet echt meer het hotel uit mogen, had ik veel te veel ongezonde dingen gegeten in het hotel. Niet echt iets voor mij want ik hou juist van gezond en gevarieerd eten. Die avond na aankomst at ik alleen met Amber, en ik was natuurlijk super moe! Ik heb deze heerlijke ricotta zalm plaattaart voor ons gemaakt, samen met een frisse salade. Het was een succes en bovendien een lichte en makkelijke maaltijd!

Ingredi├źnten voor een plaattaart 2 personen:

250 gram broccoli
200 gram diepvries spinazie
200 gram zalm zonder huid of gerookte zalm, fijn gesneden
100 gram ricotta
1 medium rode ui in fijne ringen gesneden
rol kant en klaar bladerdeeg
rasp van 1 citroen en sap van een 1/2 citroen
1 teentje knoflook
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg in een hoge maatbeker de ontdooide diepvriesspinazie, ricotta, knoflook, citroensap en rasp, flink peper en zout samen. Pureer met een staafmixer tot een smeuïge saus. ( mocht je dille in huis hebben kan je dit ook toevoegen, 2 eetlepels verse dille). Als je de saus iets minder dik wilt hebben kun je het mengsel wat dunner maken met een beetje bouillon.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, dit is echt een superhandige uitvinding als je een keer geen tijd hebt of gewoon moe bent (zoals ik vandaag), of gewoon makkelijk! Er zit al bakpapier onder dus je hoeft het alleen uit te vouwen. Vouw de randjes een beetje zodat de saus er goed in blijft zitten. Doe de saus er royaal overheen, vervolgens de fijngesneden ui, de broccoli in kleine roosjes en de zalm stukjes.

De taart gaat 25-30 minuten de oven in! ondertussen kun je bijvoorbeeld een makkelijke Spinaziesalade of Een echte tuinsalade voorbereiden.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.