Maiskoekjes

Het werd een heerlijke bende met deze maiskoekjes. We gebruikten namelijk verse kolven en met het ritsen van de kolf schoten alle korrels heen en weer.

Voor ongeveer 6 koekjes:

1 maiskolf, het liefste vers, maar krokant uit blik kan ook, dan een klein blikje
50 gram zelfrijzend bakmeel
Lente ui
1 teentje knoflook
1 ei
Peper
Zout
1 theelepel bakpoeder
Paprikapoeder en kerriepoeder

Als je verse mais gebruikt dien je die eerst te koken, in ruim kokend water, zonder zout!

Na ongeveer 10 minuten zijn de kolven klaar. Je zet de maiskolven met de meest vlakke kant op je snijplank en gaat met je mes langs de kolf. Zo snijd je alle korrels eraf.
Snij de lente ui in dunne ringetjes en de knoflook zeer fijn.
Voor het beslag meng je in de kom het meel, de bakpoeder, de kruiden en voeg dan de mais en de knoflook, lente ui toe.

Het moet een stevig beslag zijn, zo niet dan moet er meer meel bij.

Bak de koekjes nu in de pan aan iedere kant tot ze bruin en krokant zijn.

Lekker met een dipsaus van mayonaise met bijvoorbeeld wat chilisaus erdoor.

Of zoals hier met munt yoghurt!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.