Spinaziesalade

Ik ben zo dol op salades dat ik probeer zo vaak mogelijk een salade bij een hoofdmaaltijd te serveren. Die salades variƫren elke keer, met gegrilde groenten, met een eitje, met vis, of gewoon met wat er in mijn koelkast ligt. Maar ook maak ik verschillende salades voor de lunch, of als ik wat ingrediƫnten kan samenvoegen die anders geen doel hebben.

Ik had van de week nog een groot stuk Spaanse aardappel tortilla over en maakte daar een heerlijke salade bij. Hopelijk binnenkort met heel veel groenten en kruiden van Almeerse bodem.

Voor 2 personen:

50 gram babyspinazie
een stuk komkommer in plakken gesneden met een kaasschaaf
10 snoeptomaatjes
25 gram feta kaas
20 gram gemengde zaden/pitten
1 stengel lente ui
1 kleine avocado
een handvol kruiden uit eigen tuin zoals bieslook, basilicum, tijm, peterselie en munt.
een goede olijfolie, crema di basalmico, peper en zeezout.

Bak in een koekenpan de zaden/pitten tot ze mooi goudbruin zijn. Daarna kan je het bord mooi opmaken. Eerst de bladspinazie, vervolgens de fijngesneden kruiden, de tomaatjes in partjes, de feta kaas er verkruimeld over, de avocado in mooie plakjes gesneden, de komkommerrolletjes, de lente ui in fijne ringetjes en tot slot de dressing. Sprenkel er wat olijfolie en crema di basalmico overheen ( dit geeft een lekker zoetige smaak). Daarna kan je peper en zout naar smaak toevoegen en de zaden over het bord verdelen! Geniet van een heerlijk frisse en gezonde salade.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.