Basis recept voor hummus

Ik ben dol op hummus en eet het eigenlijk ook best wel vaak! Op een broodje met komkommer en tomaat of gegrilde groente, bij de couscous salade, in een pita broodje met falafel alles kan en mag! Met dit basis recept kun je eindeloos variëren. Voeg eens andere kruiden toe (koriander, munt); gegrilde paprika’s uit pot of specerijen zoals ras el hanout of baharat. Probeer, proef en leer!

Je kan de hummus een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten
1-2 eetlepels tahin (sesampasta )
1 teen knoflook
2 eetlepels citroensap
Zout en peper
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
1/4 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels (Griekse) yoghurt
4-6 eetlepels extra vierge olijfolie

kook de kikkererwten vooraf even kort en laat ze goed afkoelen. Hierdoor zijn ze straks smeuïger als ze uit de foodprocessor komen.

Voeg alle ingrediënten samen in de foodprocessor en mix totdat er een smeuïge massa ontstaat. Proef! Wat moet je toevoegen?

stap 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.