Pesto

Er gaat niets boven een portie huisgemaakte pesto! Vooral als je in de zomer basilicum in overvloed in de tuin hebt groeien, is dit een super toevoeging in je koelkast. Let op: basilicum overleeft meestal niet onder de 14/15 graden.

Dit recept is vrij traditionele pesto, maar durf vooral ook de variëren! Met verschillende soorten kruiden, met andere kazen, pitten of noten.

ingrediënten:

een 1/2 teen verse knoflook
een flinke bos basilicum(blaadjes)
olijfolie, extra vierge van goede kwaliteit
een hand pijnboompitten, licht geroosterd
een grote hand vol Parmezaanse kaas, fijn geraspt
zeezout en zwarte peper

vijzel

Doe de knoflook in de vijzel met een snuf zout
Vijzel dit tot een smeuïge pasta. Voeg in etappes de basilicum toe, tot dat het mengsel een geheel is. Daarna voeg je de pijnboompitten toe. Het mengsel kan nu tot de juiste dikte worden gebracht door steeds een klein vleugje olie toe te voegen. Voeg zoveel olie toe tot je zelf tevreden bent. Daarna kan je de kaas toevoegen, samen met zeezout en peper. Proef en voeg naar smaak meer kaas toe.

ps: je zou de pesto ook in een hakmolen kunnen maken als je geen vijzel hebt.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *