Hartige taartjes met munt en feta

Bij Lea op school hebben ze het thema wereldkeuken! Juf Esther vroeg of er ouders waren die daar een leuke input voor hadden. Omdat ik op Curaçao mijn workshops gaf onder de noemer: werelds kinder koken en ik nogal veel van de wereld mag zien voor mijn werk, meldde ik me gelijk! Ik heb twee wereldse gerechtjes gemaakt voor in totaal 50 leerlingen. Een daarvan is deze.

Mijn doelstelling voor mijn toekomstige kinderkookschool is dat als kinderen betrokken worden in het proces in de keuken, ze vanzelf ook meer waardering krijgen voor (gezond) eten. Vaak wordt er met kinderen alleen zoetigheid gebakken, maar het is net zo fantastisch (of nog leuker!) om kinderen echt te laten zien wat je allemaal kan in de keuken.

voor 2 mini quiches:

2 plakjes bladerdeeg
een grote hand doperwtjes ( diepvries)
1 stengel lente ui
een hand munt, fijn gesneden of geknipt
2 eieren
een hand vol fetakaas, verbrokkeld
een grote hand vol geraspte kaas
scheut melk of (slag)room
zeezout en zwarte peper
boter voor het invetten van de quichevormpjes
2 kleine quichevormpjes

verwarm de oven voor op 180 graden.


Laat de velletjes bladerdeeg een beetje ontdooien. Zodra ze buigzaam zijn, vet je de vormpjes in met een kwastje, met een beetje boter. Probeer het bladerdeeg mooi in het vormpje te krijgen en laat alles wat over het vormpje heen hangt af te “snijden” door het vormpje om te keren, en even rond te draaien. Prik gaatjes in het bladerdeeg zodat het bladerdeeg niet teveel op bolt.
Snij de lente ui in heel fijne ringen. Maak nu een vulling in de beslagkom van alle ingrediënten, en vul hiermee de quichevormpjes. Vergeet je zout en peper niet!
Bak de quiches in 20-25 minuten af in de oven. Heerlijk met wat sperzieboontjes ernaast en een fris groene salade!Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *