Zelf pasta maken

Op Curaçao had ik tijdens een workshop pasta met de kinderen gemaakt. Overal door ons huis had ik lijntjes gespannen. De tagliatelle hing overal door het huis! Heel leuk om te zien.

Je hebt maar drie ingrediënten nodig:
200 gram pastameel type 00
Klein beetje extra meel tijdens het kneden
2 grote eieren
Een snuf zout

Het is geweldig om te maken en de kindjes uit mijn kookworkshop vonden het super! Er zullen vaker pasta recepten voorbij komen, zeker met wat groente uit eigen tuin, lekker simpel, gezond en zo klaar!

Zorg dat je werkblad heel goed schoongemaakt is….

Leg het meel op een bergje op je werkblad…. maak met de bal van je vuist een kuil en breek daar de eitjes in… als je onzeker bent over het breken van een ei kan je eerst een schaaltje gebruiken om te kijken of er geen schilletjes inzitten…

Als de eitjes in het kuiltje liggen voeg je met je vingers steeds iets meer meel toe naar het midden… totdat het samenkomt en het een korrelig deeg gaat vormen…. dan kan je gaan beginnen met kneden….. blijf kneden tot er een deegbal ontstaat… als het te plakkerig is kan je altijd wat deeg toevoegen….blijf zeker tien minuten goed doorkneden…

Pak je deegbal in vershoudfolie in en laat het deeg minimaal twintig minuten rusten. Vanaf daar heb je pasta! Het handigste is om een pasta machine te gebruiken maar anders kan je met de deegroller het deeg in de juiste vorm brengen, let op bij het koken van je pasta, vers deeg is heel snel klaar, vaak maar 2 a 3 minuten koken…. gebruik met het koken een pan met ruim kokend water en een flinke snuf zout.

maak een mooi kuiltje voor je ei

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *