Spaghetti carbonara

Voor de verse spaghetti:
200 gram speciaal pasta meel semolina of type “00”
2 eieren
Scheutje olijfolie
Snuf zout

Voor de saus:
200 gr pasta
125 gram magere spekreepjes
1 ei
100 gram Parmezaanse kaas

Optioneel: platte peterselie

Zeef het meel op een schoon werkblad en maak een kuil. Leg daarin de eieren, een snuf zout en wat olijfolie. Nu begin je met je vinger het “eimengsel” te vermengen met het meel. Op een gegeven moment ontstaat er een korrelig geheel.
Van dat korrelige deeg ga je kneden, kneden, kneden, tot er een geheel ontstaat. Wel 10 minuten lang! Als dat zover is, zetten we het even een half uurtje weg en gaan we door met andere zaken. We gaan de spekjes krokant bakken.

Voor de pasta carbonara gebruiken we dit keer verse pasta, die heeft een zeer korte kooktijd.

Kook de pasta in ruim water met zout en als je klaar bent bewaar je een kopje kookvocht. Ongeveer 2 minuten.
Rasp ondertussen de kaas, klop het ei los en roer daar een deel van de geraspte kaas doorheen. Je mag voor wat extra pit ook zwarte peper aan dit mengsel toevoegen.

Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta, roer het eimengsel erdoor. Als de pasta te droog is, kan je wat kookvocht toevoegen. Verdeel de pasta over je bord en voeg eventueel wat verse peterselie en Parmezaanse kaas toe.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.