Munt pasta

Hier is het recept dan: de uber, uber, uber favoriet van Lea. Toen ik dit recept voor de site wilde uitschrijven moest ik echt even de hoeveelheden exact bedenken. Zelf doen we inmiddels alles op de proef en Lea maakt dit gerecht vaak ook zelf! Rob en ik hebben inmiddels een overkill aan muntpasta gegeten en kiezen dan vaak voor een lekker pittig gerecht, maar het is heel lang gezinsfavoriet geweest. We serveren er vaak een groene salade bij, om zo wat vitamientjes binnen te krijgen, want heel erg gezond is deze pasta niet.

gemaakt door een kindje van de kookworkshop

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram magere spekjes (liefste biologisch)
250 gram erwtjes (diepvries)
350 gram schelpjes pasta
3 grote eetlepels crème fraiche
Sap van 1 citroen
Grote hand vol fijngesneden munt
Peper/ zout
Olijfolie en 100 gram Parmezaanse kaas
(Alle ingrediënten zijn qua hoeveelheid naar smaak)

De erwtjes kun je in een schaal met gekookt of warm water leggen, hierdoor ontdooien ze sneller, giet ze na een tijdje af.

Bak de spekjes heel krokant in een koekenpan, zonder olie. Als ze krokant zijn zet je een schaal neer, met daarboven een vergiet en een keukenpapiertje erin. Zo kun je het vet opvangen en later in de container weggooien. Gooi dit nooit door de gootsteen of wc.

Dan kook je de pasta zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Ondertussen kun je in dezelfde koekenpan als die je voor de spekjes hebt gebruikt, de erwtjes bakken. Als de erwtjes gaar zijn, is de pasta waarschijnlijk ook gaar (proef!), en neem je met een kopje wat kookvocht uit de pan. Nu kun je letterlijk alles samenvoegen in de koekenpan. De spekjes, erwtjes, pasta, citroensap, munt, creme fraiche en peper en zout. Proef! Voeg op het laatst wat kookvocht toe om de saus mooi te laten binden en je mag eventueel alvast wat Parmezaanse kaas toevoegen. Eenmaal op tafel kun je de pasta nog garneren met een drup olijfolie en nog wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *