Left over pompoen curry

Ik keek in mijn koelkast op Curaçao en zag deze producten allemaal liggen. Ik dacht: hmmm wat moet ik hier mee? Vanaf het moment dat wij in 2012 naar Bonaire verhuisden, ben ik steeds bewuster met eten omgegaan. Je leert soms dingen beter waarderen als je ergens bij stilstaat. Dagelijks werd ik geconfronteerd met mensen die helemaal niks hebben, het kwam niet meer in mij op om ooit nog goed eten weg te gooien!

Omdat ik onwijs van rijst hou met alle variaties daarop, bedacht ik deze curry. Met het pepertje erbij zal het te pittig zijn voor kinderen, maar als je eventueel het pepertje vervangt door wat paprika poeder en wat kokosmelk (pakje 200 ml) toevoegt is het een zeer smakelijk gerecht voor het hele gezin!

1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper (met of zonder zaadjes)
1 portie left over mango chutney of een paar eetlepels pataks mango chutney
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel ras el hanout
Een halve flespompoen
Een halve witte kool
Peper, zout en lente ui (ter garnering)

Snipper de ui, knoflook en rode peper in de food processor.
Doe wat olie in de pan en fruit het mengsel langzaam.

Voeg de in blokjes gesneden pompoen toe, de fijngesneden kool (lekker in verschillende groottes), de komijn, peper en zout en ras el hanout. Meng goed door elkaar. Daarna voeg je de mango chutney toe. Als alles goed vermengd is voeg je de bouillon toe en laat je het geheel lekker sudderen.

Ik vind curry’s altijd het lekkerste als je ze de dag daarvoor al maakt. Op de dag zelf zijn de smaken dan nog meer met elkaar verweven….

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *