Courgettetaart

Heerlijk als iets uit eigen tuin komt. We hadden zoveel courgettes gekregen dat ik er meteen die dag courgettetaart en courgettesoep van heb gemaakt. Ik moest zelf die dag daarna naar São Paulo, Brazilië , dus nam gelijk een heerlijk stuk courgette taart mee.

Ingrediënten voor een grote taart:
2 courgettes
3 stengels lente ui
1 teentje knoflook
250 gram gerookte spekjes
4 eieren
100 ml slagroom of kookroom
150 gram geraspte kaas
6 plakjes bladerdeeg hartige taart
Taartvorm van ongeveer 24 cm

Verwarm je oven voor op 175 graden.
Bak de spekjes helemaal krokant. Laat ze, als ze klaar zijn, uitlekken in een vergiet en gooi het vet nooit in de gootsteen. Vang het vet op in een bakje met een keukenpapier en gooi dat later in de container.

Snij de knoflook fijn en snij de courgette in blokjes. Als je de groente knapperiger wilt kan je de midden kern van de courgette weg snijden. Bak de courgette samen met de knoflook even kort aan. Snij de lente ui in fijne ringetjes.

Vet je taartvorm met een keukenpapiertje of kwast even in met wat olie. Daarna kan je de bladerdeeg vellen laten ontdooien en ze tegen elkaar leggen. Als je ze dan uitrolt lopen ze mooi in elkaar over. Daarmee bekleed je je taartvorm. Daarna strooi je de lente ui over de bodem van je taart.

Klop in een maatbeker de eieren, melk, (slag)room en de geraspte kaas. En voeg zout (let op met zout, want de spekjes zijn ook al erg zout) en peper toe. Roer het courgette mengsel en de spekjes door het eimengsel en doe in de taartvorm.

Bak ongeveer 45 minuten in de oven op 175 graden. Je kan deze taart warm of koud eten en is ook heerlijk met een frisse salade erbij.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *