Tropisch hartig taartje

Amber vond dit taartje zo mooi dat ze er gelijk mee op de foto wilde! Mijn doel van deze website, wordt met dit taartje duidelijker. Ik wil kinderen graag kennis laten maken met nieuwe smaken en smaak combinaties en juist ook afwijken van de standaard kinderkook recepten. Dit is een hartig taartje met een tropische twist!

Ingrediƫnten voor 4 taartjes:
4 plakjes hartige taart deeg ( diepvries)
Ongeveer 150 gram gehakt
1 teentje knoflook
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Peper, zee zout
6 eetlepels mango chutney (bijv. Patak) of zelfgemaakt
Kleine taart vormpjes, het liefste met uitneembare bodem (super handig!)

Voor de mango salsa:

Een kleine verse mango
Een kleine rode ui, heel fijn gesneden
1 stengel lente ui (het donkergroene gedeelte)
Een halve rode paprika, heel fijn gesneden
Rasp van een limoen, sap van een halve limoen
Zwarte peper, zeezout olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de vier hartige taart vellen uit de diepvries. Ondertussen kan je het gehakt heel krokant aanbakken op hoog vuur!

Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder en fijn gesneden knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Hoe krokanter het gehakt, hoe meer smaak dit toevoegt (dit geldt eigenlijk voor alle gerechten!)

Als de taart vellen buigbaar zijn kan je de taartvormpjes insmeren met olijfolie en de vellen erin vouwen. Snij de bovenkant van het deeg af en prik het deeg in met een vork. Daarna kan je de mango chutney erover verdelen. Doe de taartjes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Hou ze in de gaten!

Voor de mango salsa is het belangrijk dat je alle ingrediƫnten mooi fijn snijdt. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp, maar let op dat je alleen het bovenste laagje raspt.

Voeg de rasp, sap, scheut olijfolie, peper, zout toe aan de fijngesneden salsa. Als je taartjes mooi bruin uit de oven komen kan je deze salsa bovenop het gehakt mengsel leggen. Je hebt zo een heerlijk fris bij- of voorgerecht.

Als ik dit recept alleen voor volwassen zou maken zou ik zelf een fijn gesneden rode peper toevoegen (naar smaak).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *