Italiaanse bruschetti

Stokbrood
250 gram smaakvolle tomaten (cherry, grape etc)
Een hand basilicum, fijn gesneden
1 teentje knoflook
1 stengel lente ui en een sjalot
Olijfolie
Peper
Zeezout
Eventueel Chili flakes
Eventueel balsamico azijn

Snij de lente ui in heel fijne ringetjes.
Snij de sjalot in heel fijne blokjes.
Snij de tomaat in fijne blokjes, als je grote tomaten gebruikt dan moet je het harde stukje verwijderen in het midden.
Snij het teentje knoflook heel fijn.
En snij de basilicum in dunne reepjes (hou straks een paar reepjes apart voor de garnering).
Doe alles in een grote kom, en meng goed door elkaar
Ook de peper, zout, flakes, olie en azijn toevoegen en laat even rusten in de koelkast.

Snij je brood in mooie gelijke plakjes…
Smeer eerst in met een rauw knoflook teentje en gebruik een kwastje om wat olijfolie uit te smeren over de sneetjes.

Doe ze als je dat lekker vind in een grillpan of in de grill oven. Laat ze even knapperig worden.

Leg je de sneetjes een voor een op de plaat. Doe daarna de tomatensalsa op je broodjes en verwarm de broodjes een 8 minuten op 200 graden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.