Fruitige ricotta cupcakes

Met het voorjaar in mijn achterhoofd, en een portie leftover ricotta, van de ricotta zalmplaattaart verzon ik deze cupcakes. Hopelijk binnenkort met vers fruit uit eigen tuin!

En zo zie je hoe veelzijdig ricotta is. Een geweldig product voor zoet en hartige gerechten. Ik wil me de komende tijd ook gaan verdiepen in het maken van producten zoals ricotta.

Ingredienten voor ongeveer 12 cupcakes:

100 gram (boekweit) meel
100 gram boter, op kamer temperatuur
100 gram suiker
100 gram ricotta
100 gram aardbeien, frambozen of besjes
Rasp van 1 citroen
2 eieren
Klein snufje zout

Dit zijn heerlijk frisse cupcakes die heel leuk te maken zijn met (kleine) kinderen.

Wij gebruiken zelf een keukenmachine maar dan kan je je kindje alle ingrediƫnten laten toevoegen. Het fruit op de cakejes doen, en de spuitzak gebruiken!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de boter met de suiker in de mengkom en klop een paar minuten door tot een romige massa. Daarna voeg je een voor een de eieren toe. Klop dit 2 minuten door. Zeef het meel en voeg ook toe. Als laatste laat je dit romige mengsel nog 5 minuten door kloppen met de ricotta, het citroensap en een klein snufje zout.

Vul een spuitzak en vul de cupcake vormpjes tot ongeveer 3/4. Daarna kun je het fijn gesneden fruit er bovenop leggen. Doe ze ongeveer 17-20 minuten in de oven. Garneer ze met poedersuiker, eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *