Ik moet eerlijk bekennen dat wij nooit pannenkoeken eten als avondmaaltijd. Ik wil zelf altijd graag iets eten dat groente bevat, en Rob, mijn man, lust ze al helemaal niet. Lea echter is dol op pannenkoeken bakken! Dus laatst hadden we een stapel gemaakt voor de lunch. Met deze ingrediënten hoef je nooit meer een pak pannenkoek mix in huis te halen en is pannenkoeken bakken echt een fluitje van een cent. Amber at uiteindelijk de meeste pannenkoeken op! Je kan pannenkoeken natuurlijk in alle mogelijke varianten en versieringen maken. Dit is slechts het basis recept.
Ingrediënten voor ongeveer 8 stuks:
1 kopje meel, tarwe, zelfrijzend of patentmeel.
1 kopje melk (zelfde grootte als je meel kopje)
1 theelepel bakpoeder (niet erg als je het niet hebt, beslag wordt alleen minder luchtig)
1 ei
Snuf zout
Mix alle ingrediënten in een beslagkom tot een mooi beslag. Is het te dik, voeg dan wat melk toe. Is het te dun? Voeg dan een beetje meel toe.
Wij gebruiken wat kokosvet of neutrale olie in de pan voor het bakken van de pannenkoeken. Onthou! De eerste mislukt altijd….. kijk met een spatel onder je pannenkoek of je al een mooi en krokant onderkantje hebt en flip hem dan om! Laat je ouders je de eerste keer zeker helpen.